Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felkészítésen a honvédelmi referensek

Szöveg: Kocsis Lajos ezredes |  2014. február 5. 17:41

Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandár objektumában tartották a HM Védelmi Hivatal állományába tartozó, a megyei és fővárosi védelmi bizottságok titkárságain szolgálatot teljesítő főtisztek, honvédelmi referensek első negyedéves szakmai módszertani felkészítését.

1595966719

Sándor Zsolt dandártábornok előadása

A rendezvényt Sándor Zsolt dandártábornok, a vendéglátó katonai szervezet parancsnoka nyitotta meg. Bevezető előadásában bemutatta a dandár szervezeti felépítését és feladatait, ezen belül a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszerben betöltött helyét és szerepét, és szót ejtett a végrehajtott feladatokkal kapcsolatos tapasztalatokról, kiemelve a megyei, illetve fővárosi védelmi bizottságok és a katonai szervezetek közötti együttműködés fontosságát.

Ezt követően dr. Tokovicz József dandártábornok, a HM Védelmi Hivatal főigazgatója értékelte az elmúlt időszakban végrehajtott feladatokat. Kiemelte a tapasztalatok feldolgozásának jelentőségét és meghatározta a honvédelmi referensek számára az éves honvédelmi igazgatási feladatok fő irányait és követelményeit.

1595966720

Honvédelmi referensek első negyedéves szakmai módszertani felkészítése Tatán

Kocsis Lajos ezredes, a HM Védelmi Hivatal védelmi igazgatási és koordinációs igazgatója részletes szakmai felkészítést tartott az éves honvédelmi igazgatási feladatok tervezéséről és végrehajtásáról, a védelmi igazgatási gyakorlatokról. A HM Honvédelmi Kötelék Programiroda felkért előadója bemutatta a „Honvédelmi Kötelék" programot, és ismertette az azzal kapcsolatos feladatokat.

Fotó: Petrovics Renáta