Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felkészülés a 33. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyamra

Szöveg: MH BTKK |  2017. május 20. 10:23

Javában folyik a 33. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam nemzetközi oktatói csoportjának egyhetes felkészítése az MH Béketámogató Kiképző Központban, Szolnokon.

A tanfolyam katonai megfigyelői tevékenységgel kapcsolatos elméleti és gyakorlati szakfoglalkozásainak eredményes és hiteles levezetéséről – a nemzetközi és hazai eljárásoknak megfelelően – egy nemzetközi oktatói csoport gondoskodik a tanfolyam teljes ideje alatt. A kiválasztás alapvető szempontja a nemzetközi katonai megfigyelői tapasztalat és természetesen a megfelelő angol nyelvtudás volt.

Május 15-19. között az oktatók felkészülnek a foglalkozásaikra, valamint részt vesznek a különböző gyakorlati foglalkozásokhoz kapcsolódó szemrevételezéseken, illetve begyakorlásokon.

1596032491

A tanfolyam során az oktatók különböző elméleti és gyakorlati szakfoglalkozások levezetésében vesznek részt, továbbá – missziós tapasztalataikat felhasználva – folyamatosan mentorálják, illetve értékelik a hallgatók tevékenységét.

Szűcs Gábor önkéntes műveleti tartalékos alezredes – aki 1997 óta folyamatosan a tanfolyam oktatói állományának tagja – elmondta, hogy a tanfolyam sokat változott az évek alatt, de a felkészítés szakmai színvonala folyamatosan biztosítja az ENSZ által előírt, illetve az oktatók személyes tapasztalatain alapuló korszerű és praktikus tudásanyag átadását a nemzetközi hallgatói csoportnak. Az alezredes hozzátette, már éjszakai járőrözési feladatokat is kell oktatni a hallgatóknak.

A soron következő, 33. Nemzetközi Katonai Megfigyelő Tanfolyam nemzetközi oktatói csoportjába Ausztriából, Finnországból, Németországból és Szerbiából érkeztek, míg a magyar oktatói csoportot aktív és tartalékos állományú, missziós tapasztalattal rendelkező főtisztek és tisztek alkotják.

1596032491