Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

Szöveg: honvedelem. hu / MTI |  2018. augusztus 20. 9:23

Katonai tiszteletadás mellett, Áder János államfő jelenlétében felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az augusztus 20-ai állami ünnepen, hétfő reggel az Országház előtti Kossuth Lajos téren.

1599191886
A lobogót a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a Központi Katonazenekar és a Nemzeti Lovas Díszegység. A ceremónián Áder János mellett dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Korom Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke, a kormány képviselői, továbbá állami és katonai szervezetek, a diplomáciai testületek képviselői, valamint több száz érdeklődő vett részt. A lobogó felvonása után a honvédtisztjelöltek teszik le esküjüket. Ezt követően vízi és légi parádét tartanak a Parlamentnél a Dunán és a folyó felett.

A központi programok között idén is lesz parlamenti nyílt nap, Magyar Ízek Utcája, emellett a budai Várban programokkal, koncertekkel várják az ünneplőket. Délután a szokásokhoz híven megrendezik a Szent Jobb-körmenetet. Az ünnepi programokat az esti tűzijáték zárja a fővárosban. Országszerte számos településen és a határokon túl is tartanak programokat az állami ünnepen.

Fotó: Illyés Tibor (MTI)