Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Festményt kapott a kelebiai Határvédelmi Bázis

Szöveg: Kozák Piroska százados |  2017. július 27. 17:56

Kása Ferenc főtörzsőrmestert az MH 5. Bocskai István Lövészdandártól vezényelték az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék állományába, a Kelebián található Határvédelmi Bázisra.

1596036668

A szolgálatellátást követően kedvenc hobbijának hódolva tölti szabadidejét, fest. Az elmúlt hetekben néhány különleges olajfestményt sikerült elkészítenie.

Közel négy évvel ezelőtt kezdett festeni, számos alkalommal járt Erdélyben, festményein többször megjeleníti a táj jellegét és természeti értékeit, ebből következően alkotásain több esetben vadászati motívumokat is ábrázol.

Festményei többségét elajándékozza, munkáit nagy örömmel fogadják országszerte és határainkon kívül is. Az elmúlt években többször vett részt honvédségi szervezésű alkotótáborokban, illetve Debrecenben számos kiállításon szerepeltek festményei.

1596036668

Nemcsak festéssel tölti szabadidejét, tagja a Honvédség És Társadalom Baráti Kör debreceni szervezetének is, így ezen belül lehetősége nyílt összefognia azokat az alkotókat, akik képzőművészetekkel foglalkoznak szabadidejükben. Ezenkívül tagja a Debreceni Honvéd Táncegyüttesnek.

Július hónapban többhetes vezénylése idején különleges ajándékkal készült a kelebiai bázis részére. A települést körülvevő táj ábrázolását és a határvédelmi feladatot ötvözte az elmúlt héten készült alkotásában, amelyet a bázisnak ajándékozott. A képet a bázis parancsnoka vette át.

1596036669

Fotó: a szerző felvételei