Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Festőművészek, akik a hazájukat szolgálják

Szöveg: Takács Vivien |  2014. március 3. 16:01

Szilárd Anikó százados és Osgyán László zászlós: két katona, akik szabadidejükben festenek. Az ő kiállításmegnyitójukra látogathattak el az érdeklődők március 2-án, vasárnap délután.

Magukkal ragadó festmények, lágy gitárzene és friss pogácsa várta a vendégeket az Unio Galleryban, Budapesten. A megnyitón részt vett Banga Zsuzsa David Arts alkotói nívódíjas költő, aki ünnepi beszédében elmondta: „A költészet beszélő festészet, a festészet azonban néma költészet. Minden művész saját lelkét mártja ecsetbe és ezt a lelket viszi vászonra."

1595967925
Szilárd Anikó és Osgyán László a kiállításmegnyitón

Szilárd Anikó százados, az MH Pápa Bázisrepülőtér információvédelmi tisztje a honvedelem.hu kérdésére válaszolva elmondta: mindig az utolsó képe a kedvence. Jelen pillanatban ez a Velence című festménye. A százados művészetének főpillére a csendélet és a tájfestészet.

Osgyán László zászlós, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis meteorológiai asszisztense „autodidakta" festő. A katonaművész alkotásain elsősorban városrészletek és természeti képek jelennek meg, az utóbbi annak köszönhető, hogy a zászlós −szolnoki lévén − gyerekkorában sokat járt horgászni a Tiszához és a Zagyvához.

A kiállítást március 30-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

1595967925
Szilárd Anikó Velence című festménye

Fotó: a szerző felvételei