Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Folytatódik az altisztjelöltek műszaki szakképzése Szentesen

Szöveg: Király Róbert Sándor hadnagy | Fotó: Janó Miklós őrmester |  2020. április 6. 7:06

Töretlenül halad az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezredhez március elején érkezett altisztjelöltek műszaki szakmai felkészítése. A leendő altisztek az elmúlt időszakban az út- és hídépítés elméleti, illetve gyakorlati ismereteit sajátították el.

1596077890

A kezdeti elméleti felkészítés során megtanulták az utak és hidak részeit és osztályozását. Megismerték az építési munkálatok alapvetéseit, az út- és hídépítés műszaki technikai eszközeit: a homlokrakodót, az útprofilozót, a lánctalpas buldózert, az úthengert, a hídvetőt és még számtalan, az építéshez szükséges műszaki technikai eszközt, amelyek nélkülözhetetlenek a feladatok maradéktalan kivitelezéséhez. A lexikális tudás megszerzése után gyakorlati foglalkozásokon sajátították el a szakmai fogások alapjait az alakulat gyakorlóterein, majd valós építési munkálatokba is bekapcsolódtak.

A kiképzés részeként elutaztak az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisra, ahol a szentesi alakulat műszaki építő százada egy 7500 négyzetméteres parkoló építésének munkálatait fejezte be. Az altisztjelöltek megismerték az út kitűzésének, a talajréteg gépi eltávolításának, az úttükör kialakításának, a geotextil és a georácsok kiterítésének munkafolyamatait, valamint egy teherhordó réteg kialakításának és tömörítésének lépéseit is gyakorolhatták.

GALÉRIA