Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fontos a közös gondolkodás

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2017. szeptember 22. 11:01

A légtérellenőrzők napja alkalmából rendeztek szakmai konferenciát Veszprémben, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központban (MH LVIK) szeptember 21-én, csütörtökön.

Szücs József ezredes, a központ parancsnoka megnyitójában emlékeztetett arra, hogy a szervezet azért választotta fegyvernemi napjának szeptember 23-át, mert annak idején, az első NATO-szintű harcászati ellenőrzésen ezen a napon kapták meg a „mission capable" azaz harcra kész minősítést.

1596039024

„Minden részterület mozgásban van, folyamatos a fejlődés, és a tanulás, mely életünk részévé vált. Nagyon lényeges a közös gondolkodás és a folyamatos kommunikáció azokkal az alakulatokkal és szervezetekkel, akikkel együtt dolgozunk. Elkötelezettség és szakmai elhivatottság nélkül nem tartanánk ott, ahol ma – és ehhez bizony minden itt szolgáló áldozatos munkájára szükség van" – hangsúlyozta a parancsnok.

Hozzátette: alapfeladatai ellátása mellett az MH LVIK a határvédelmi feladatokból is kiveszi a részét. Hallhattuk, hogy az idei év – döntő többségében nemzetközi – gyakorlatain a központ állománya is részt vett.

1596039024

A konferencia szakmai programja előtt Sáfár Albert dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság légierő haderőnem főnöke elismeréseket adott át. A Honvéd Vezérkar főnök a fegyvernemi nap alkalmából emléktárgyat adományozott Vécsey Zoltán őrnagynak, és emléklapot Horváth István alezredesnek. Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka emléktárgyat adományozott Katócs Zsolt századosnak, és emléklapot Marton Anikó törzszászlósnak.

1596039024

A konferencia fő témáját ezúttal a drónok felhasználási területe és az azokkal kapcsolatos veszélyforrások képezték. Mindemellett a résztvevők képet kaphattak a kutatás-mentés szakterületével kapcsolatos újdonságokról is.

Fotó: a szerző felvételei

Címkéklégierő