Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Főtisztek a Bocskai-dandárnál

Szöveg: honvedelem.hu / bocskaidandar.hu |  2012. november 23. 13:18

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Felsőfokú Vezetőképző Tanfolyama szakmai napon vett részt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni Kossuth laktanyájában. A vendégeket Polyák András alezredes, a Bocskai-dandár megbízott törzsfőnöke fogadta és kísérte a rendezvényeken.

1595945156

A Vezérkari Tanfolyam főtisztjei elsőként a 39. Lövészzászlóalj és a 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóalj katonáinak fegyverzeti- és technikai bemutatóját tekintették meg, ahol a BTR 80 harcjárművet közelebbről is szemügyre vehették és kipróbálhatták.

Ezt követően a felderítő zászlóalj katonái ismertették a kis hatótávolságú pilóta nélküli felderítőgép (SUAV) és a Kormorán működési elvét, hatékonyságát és felhasználási területeit.

A nap második részében Böröndi Gábor dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka előadásában bemutatta a dandár felépítését, eszközparkját, missziós tevékenységét, nemzetközi kapcsolatait, kiképzési feladatait. A főtisztek emléklappal köszönték meg a színvonalas szakmai nap megszervezését, amely kötetlen beszélgetéssel zárult.

1595945157