Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fourlog 2018 – többnemzeti logisztikai kiképzés

Szöveg: honvedelem.hu / hhk.uni-nke.hu |  2018. március 22. 17:18

A napokban, Ausztriában, a Bundesheer Logisztikai Iskolájának laktanyájában kezdődött meg négy nemzet végzős logisztikai tisztjelöltjeinek részvételével a Fourlog 2018 elnevezésű többnemzeti logisztikai kiképzés. Az Osztrák Szövetségi Haderő Logisztikai Iskolája, a brnói Védelmi Egyetem, valamint a belgrádi Védelmi Egyetem hallgatói mellett hazánkat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (NKE HHK) végzős katonai logisztikai alapszakos honvéd tisztjelöltjei képviselték.

https://hhk.uni-nke.hu/hirek/2018/03/20/fourlog-2018-tobbnemzeti-logisztikai-kikepzes
1599183869
Az ünnepélyes megnyitó után, a kiképzés első napján, a tisztjelöltek megismerkedtek azzal a fiktív hadműveleti helyzettel – és ezen belül betöltött saját szerepükkel -, amelynek keretében az elkövetkező két hét feladatait végre kellett hajtaniuk. Ezt követően a Bundesheer 33. Könnyű Lövészzászlóalj zwölfaxingi laktanyájában az állomány béketámogató műveletekre történő gyakorlati felkészítésen vett részt.

1599183869
Az úgynevezett kulturális napot követően a kiképzésben részt vevő nemzetek személyi állománya áttelepült Magyarországra. A hazai szakaszon a hallgatók többnemzeti munkacsoportokban, helyzetközléseken alapuló, logisztikai támogatással összefüggő gyakorlati szakfeladatokat dolgoztak ki tantermi körülmények között. A kiképzési program hazai szakaszának zárásaként minden munkacsoport angol nyelven jelentést tett a végrehajtott feladatokról. A jelentéseket meghallgatta dr. Pohl Árpád ezredes, az NKE HHK dékánja, Dieter Jocham dandártábornok, az Osztrák Szövetségi Haderő Logisztikai Iskolájának parancsnoka, Sári Szabolcs ezredes, az MH Ludovika Zászlóalj parancsnoka, valamint a HVK Logisztikai Csoportfőnökség és a MH Logisztikai Központ képviselői.

1599183869
A folytatás március 24-ig tart majd a Brnói Védelmi Egyetemen, illetve a cseh haderő szárazföldi haderőnemének kiképzőbázisán, Vyskovban.