Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Fúvószene nőkről nőknek”

Szöveg: Faragó Fanny |  2018. március 10. 15:48

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Helyőrségtámogató Parancsnokság Budapest Helyőrség Zenekar tartott nőnapi fúvószene-estet március 8-án este, a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központ színháztermében.

1599182954
Az MH BHD Budapest Helyőrség Zenekara – a nemzetközi nőnap alkalmából – vidám, szórakoztató műsorral készült. A hangversenyen olyan fúvószenekari művek csendülnek fel, amelyeket a zeneszerzők hölgyek számára komponáltak.

1599182954
Az est „idegenvezetője", Nagy Zsolt Gábor százados érdeklődésünkre elárulta: többször is előfordult már, hogy kisebb hangversenyeket tartottak a Magyar Honvédség laktanyáiban az állományokban dolgozó hölgyek tiszteletére, de ez az első alkalom, hogy a Stefánia Palota adott otthon a koncertnek. A zenekar állandó tagjait most is nyugdíjas önkéntes műveleti tartalékos katonák egészítették ki, így alkotva egy harminc főből álló formációt. A zenekar karmesterhelyettese hozzátette: igyekeztek olyan műsorszámokat összeválogatni, amelyek nők számára íródtak vagy hölgyekről szólnak.

1599182955
A dallamok szerelmeseit a koncert az első felvonásban a komolyzene világába, míg a második részben a könnyedebb muzsika világába repítette. Az est folyamán – többek közt- hallható volt Giuseppe Verditől Aida bevonulási indulója, Georges Bizet Carmen operarészlete, valamint Strauss Tritsch-Tratsch-Polkája és Pustav Peter Cirkusz Galoppja, de felcsendültek könnyűzenei darabok is, mint például Ron Sebregts ABBA Goldja, Howard Ashman és Alan Menken Beauty and the Beast Medley-je, valamint a The Beatles Love című dala is.

1599182955
A vastapssal zárult koncerten Nagy Zsolt Gábor százados mellett Baczkó István őrnagy vezényelt.

1599182955
Fotó: a szerző felvételei