Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

önkéntes műveleti tartalékos

20210602-OTT-felkeszites (2)

Összetartó kötelékben

2021. június 2. 10:44

Történelmi mérföldkőhöz érkeztek az önkéntes tartalékos katonák és az őket felkészítő kiképzők. Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred, valamint az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred önkéntes területvédelmi és műveleti tartalékos katonái először vesznek részt alegységkötelékben külföldi misszióban. A tartalékosok külhoni szolgálata a Magyar Honvédség életében is komoly előrelépés.

Hajdúhadház (6)

Koszovóba készülnek a tartalékosok

2021. május 28. 7:18

Szakaszellenőrző foglalkozás keretében adtak számot tudásukról az MH KFOR 25. váltására készülő önkéntes műveleti és területvédelmi tartalékos katonák Hajdúhadházon, a Vay Ádám Kiképzőbázison.

400_ÖTT (1)

A négyszázadik területvédelmi tartalékos Nógrád megyében

2021. május 12. 8:45

Átmeneti megoldásból hosszútávú tartalékos jogviszony lett: tavaly ősszel a koronavírus-járvány miatt csatlakozott a Magyar Honvédséghez Jele Henrietta őrmester. Nógrád megye négyszázadik önkéntes területvédelmi tartalékos (ÖTT) katonájaként a napokban kötötte meg szerződését Gáspár M. Levente alezredessel, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred, 25. Keresztényszigethy Sándor Területvédelmi Zászlóalj parancsnokával.

otosztondij_01

Tanulmányi ösztöndíjra pályázhatnak a tartalékos katonák

2021. május 9. 7:19

Ösztöndíjpályázatot hirdet az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság (MH TTP) olyan önkéntes műveleti és önkéntes területvédelmi tartalékos katonák számára, akik felsőoktatásban tanulnak vagy szakképző iskolába járnak. Az ösztöndíjra azok is pályázhatnak, akik már nagykorúak és a következő időszakban tartalékos szerződést kötnek a honvédséggel. A benyújtási határidő 2021. június 15.

Tartalékosok_felkészülése_KFOR_25 (4)

Együtt, egy kötelékben – új szakaszban a KFOR tartalékos felkészítés

2021. május 6. 15:22

Közös kötelékben folytatja kiképzését május 4-től az MH KFOR Kontingens 25. váltásába induló tartalékos állomány. A katonák, mielőtt áttelepültek volna a hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázisra, saját alakulataiknál készültek feladataik ellátására.

pek_attila_kituntetes (9)

Hétköznapi hős

2021. április 13. 16:01

Polgármesteri elismerésben részesült április 13-án az az önkéntes tartalékos katona, aki februárban egy várandós nőnek nyújtott segítséget Budapesten, a XXII. kerületben. A köszönetnyilvánításon jelen volt Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes is.

Petőfi_laktanya_ÖMT_bevonulás (2)

A déli határhoz készülnek

2021. március 2. 17:12

Tizenkét önkéntes műveleti tartalékos katona vonult be március elsején a budapesti Petőfi laktanyába, ahol megkezdik a felkészülést a határszolgálatra.

20210201-SOTT-bevonulas-szombathely (5)

Először hat hónap…

2021. február 1. 16:10

„Alezredes úrnak tisztelettel jelentem…” „…nagyon jó, de nem kell a tisztelettel. Csak egyszerűen jelentsen.” A fentihez hasonló rövidke párbeszédek tucatjai hangoztak el országszerte több helyszínen, speciális önkéntes területvédelmi tartalékosok bevonulásán, február 1-jén, hétfőn. Mint látható, a bevonult több mint száz újonc számára már a legelső napon – sőt, szinte az első percekben - megkezdődött az alapkiképzés…

doni túra_ÖTT_nyitó

Hozzon bármit a jövő, a múltunkat nem feledjük!

2021. január 23. 17:21

Koszorúzással egybekötött doni emléktúrán vett részt az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 17. Területvédelmi Zászlóalj két önkéntes területvédelmi tartalékos katonája.

Heródek Márton t. ftőrm (1)

A Helsinki Magyar Nagykövetség munkáját segítette a tartalékos katona

2020. november 12. 11:02

Hat éve teljesít szolgálatot önkéntes műveleti tartalékosként Heródek Márton, aki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetközi tanulmányok szakos hallgatójaként egy ösztöndíjprogram keretében nemrég bepillantást nyerhetett Magyarország Helsinki Nagykövetségének munkájába. Finnországban szerzett tapasztalatairól és katonai feladatairól is kérdeztük.