Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Parancsnokuk látogatta meg a Hercegszántón szolgáló katonákat

Szöveg: Márton Boglárka hadnagy | Fotó: Józan Tímea hadnagy |  2022. szeptember 30. 7:30

A hercegszántói határvédelmi bázisra látogatott az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) parancsnoka. Szűcs Imre ezredest az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) parancsnoka, Páli Zoltán ezredes fogadta.

MH KIKNYP pk látogatása (1)

Túlnyomó többségben az MH KIKNYP katonái teljesítenek szolgálatot jelenleg Hercegszántón. A rendszeresen ellenőrzéseket végző Páli Zoltán ezredes mellett parancsnokuk, Szűcs Imre ezredes is meglátogatta a katonákat.

„Az MH KIKNYP katonái olyan szaktevékenységeket végeznek, mint a katonai igazgatás, a toborzás, a szociális gondoskodás, a hadisírgondozás vagy a honvédelmi nevelés, de a szerteágazó feladatok mellett a határvédelemből is kiveszik részüket” – hangsúlyozta Szűcs ezredes, aki a hivatásos és szerződéses katonák mellett a műveleti tartalékosokra is rendkívül büszke. „A határvédelemben tartalékosainknak nagyon fontos szerepük van. Felkészülten, bátran és elhivatottan szolgálnak” – fogalmazott az ezredes.

MH KIKNYP pk látogatása (12)

Az MH AIAK parancsnoka Bácsalmáson a déli határvédelem jelenlegi helyzetéről és működéséről, valamint a törzs feladatrendszeréről tájékoztatta Szűcs Imre ezredest. Ezt követően ellátogattak a hercegszántói határvédelmi bázisra, ahol beszélgettek az ott szolgálókkal. Szűcs Imre ezredest Hérincs Lajos törzszászlós, vezénylőzászlós is elkísérte, aki kifejezetten a parancsnokság altiszti és legénységi állományának körülményeit mérte fel.