Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Márton Boglárka hadnagy

campus-reggel-banner

Fókuszban a katonák az FM90-en

2021. május 28. 13:45

Katonai témájú műsort indított a Debreceni Egyetem FM 90 Campus Rádió. Az adások péntekenként, a 8 órás hírek után kezdődnek, a vendégek hétről-hétre a helyi toborzóirodák és a helyi területvédelmi zászlóalj kollégái, valamint az MH 5. Bocskai István Lövészdandár és az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred katonái közül kerülnek ki.

Szakmai_felkészítés_2

Szakmai felkészítés a koordinációs tiszteknek

2021. május 16. 10:19

Toborzásért és szociális gondoskodásért felelős koordinációs tisztek számára tartottak szakfelkészítést az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokságon. Átalakult a szervezet vezetési-irányítási rendszere, amellyel párhuzamosan új feladatkörök is megjelentek: a koordinációs tisztek olyan újonnan beosztásba került katonák, akiket középszintű szakmai irányítási feladatokkal bíztak meg.

otosztondij_01

Tanulmányi ösztöndíjra pályázhatnak a tartalékos katonák

2021. május 9. 7:19

Ösztöndíjpályázatot hirdet az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság (MH TTP) olyan önkéntes műveleti és önkéntes területvédelmi tartalékos katonák számára, akik felsőoktatásban tanulnak vagy szakképző iskolába járnak. Az ösztöndíjra azok is pályázhatnak, akik már nagykorúak és a következő időszakban tartalékos szerződést kötnek a honvédséggel. A benyújtási határidő 2021. június 15.

sött_archív_1

Biztos havi jövedelmet kínál a honvédség speciális szolgálati formája

2021. április 26. 8:40

Sikeres a Magyar Honvédség 6+6 hónapos munkahelyteremtő programja – tavaly nyár óta több, mint ezerkétszázan jelentkeztek speciális önkéntes tartalékosnak, közülük többen már szerződéses katonaként szolgálnak. A toborzóirodák továbbra is várják a jelentkezőket, a kiképzések június elsején kezdődhetnek.

MTI, Czeglédi Zsolt

Meg sem állna Tokióig a sportlövő katona

2021. április 10. 11:24

Tátrai Miklós törzsőrmester, olimpikon sportlövő neve sokak számára lehet ismerős. Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság zalaegerszegi toborzója a Budapesti Honvéd Sportegyesület pisztolyosaként a riói olimpián képviselte hazánkat – most egy hajszál választja el Tokiótól, ahová szintén szeretne kijutni.

toborzás_archív

Megváltozott felépítés, változatlan feladatrendszer

2021. március 19. 9:26

Megújult szervezeti felépítéssel folytatja tevékenységét az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság. Az országos illetékességű szervezet feladatrendszerében nem történt változás, így az ügyfelek semmit sem érzékelnek majd a strukturális átalakításból.

Jakus Fruzsina_tőrm (nyitó)

„Életre szóló élmény marad az alapkiképzés”

2021. március 8. 17:25

Jakus Fruzsina törzsőrmester fél évig honvédelmi alkalmazottként dolgozott, de annyira megtetszett neki a honvédség különleges légköre, hogy nemrég úgy döntött, ő is katona lesz. Jelenleg online toborzással foglalkozik.

Parádi_zászlós (nyitó)

„Egyenruhában is nő tudok maradni”

2021. március 8. 16:01

Parádi Gyöngyi zászlós több mint húsz éve szolgál a Magyar Honvédség kötelékében, először közalkalmazottként, 2011 óta pedig már katonaként. A kecskeméti toborzó irodában dolgozik, szakterülete a nyugállományú katonákról való szociális gondoskodás.

Terenyi_Kriszta_nyitó

„A munkában profinak, az életben szerénynek kell lenni”

2021. március 8. 14:30

Terenyi Krisztina őrnagy, a szolnoki toborzóiroda vezetője közel két évtizede, 2001 novemberében szerelt fel, őrvezetőként. Majdnem tíz évig szolgált a különleges erők kötelékében, 2004-ben egy afganisztáni misszióban is részt vett.

sott_archiv

Újabb speciális tartalékos katonai kiképzések indulhatnak februárban

2021. január 9. 10:21

Továbbra is várja a speciális önkéntes tartalékos szolgálatra jelentkezőket a Magyar Honvédség. A 6+6 hónapos munkahelyteremtő programhoz nyár óta közel ezren csatlakoztak, de a szolgálat iránt továbbra is nagy az érdeklődés, ezért akár már február 1-jén újabb kiképzések indulhatnak.