Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Márton Boglárka hadnagy

sott_archiv

Újabb speciális tartalékos katonai kiképzések indulhatnak februárban

2021. január 9. 10:21

Továbbra is várja a speciális önkéntes tartalékos szolgálatra jelentkezőket a Magyar Honvédség. A 6+6 hónapos munkahelyteremtő programhoz nyár óta közel ezren csatlakoztak, de a szolgálat iránt továbbra is nagy az érdeklődés, ezért akár már február 1-jén újabb kiképzések indulhatnak.

Adventi Telefonos  (2)

A hívás, amitől megdobban a katonaszív

2020. december 17. 8:31

Az ünnepek közeledtével számos nyugállományú katonát, honvédségi nyugdíjast és katonaözvegyet keresnek fel telefonon az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) kollégái. Ezek a beszélgetések ugyan nem pótolhatják a személyes találkozás varázsát, mégis sokat jelentenek a szépkorúaknak.

Kriston István ftzls._02_j

Minden támogatást megadnak a déli határon szolgáló katonáknak

2020. november 27. 18:15

A Magyar Honvédség Parancsnoksága vezénylőzászlósi látogatásokkal mérte fel, hogy mire van szüksége az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék katonáinak az eredményes feladatellátáshoz.

KIKNYP_nyitó

A Magyar Honvédség toborzó szerve is részt vesz a kórházak támogatásában

2020. november 26. 13:59

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) mintegy negyven fővel járul hozzá ahhoz a feladathoz, amit a katonák az egészségügyi dolgozók leterheltségének csökkentése érdekében végeznek az ország számos intézményében. Az alakulat katonái Budapesten és az agglomerációiban, illetve Cegléden teljesítenek szolgálatot.

Heródek Márton t. ftőrm (1)

A Helsinki Magyar Nagykövetség munkáját segítette a tartalékos katona

2020. november 12. 11:02

Hat éve teljesít szolgálatot önkéntes műveleti tartalékosként Heródek Márton, aki a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetközi tanulmányok szakos hallgatójaként egy ösztöndíjprogram keretében nemrég bepillantást nyerhetett Magyarország Helsinki Nagykövetségének munkájába. Finnországban szerzett tapasztalatairól és katonai feladatairól is kérdeztük.

20201017-egyuttmukodes

Bővül a honvédelmi ismeretek oktatása a Pannon Egyetemen

2020. október 17. 13:45

A honvédelmi ismeretek gyakorlati oktatásának bővítésével kapcsolatos együttműködést írt alá az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) a Pannon Egyetemmel, valamint a Veszprémi Sportlövész Egyesülettel.

1596522005

Újra együtt…

2020. augusztus 4. 8:18

Több hónap kihagyás után újra ülésezett a Balassi Bálint Bajtársi Egyesület. A szervezet tagjai rendszeresen tartanak összejöveteleket, azonban a veszélyhelyzet miatt az elmúlt időszakban nem találkoztak egymással.

1596080924

Tájékoztatás és egészségügyi szűrés az álláskeresőknek

2020. június 22. 7:22

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság toborzói – együttműködve a Foglalkoztatási Főosztály munkatársaival – ezúttal a budapesti álláskeresők körében népszerűsítették a Magyar Honvédség szolgálatvállalási lehetőségeit. A tájékoztatót követően a speciális önkéntes tartalékos szolgálathoz szükséges vizsgálatokat helyben el is végezték.

1596079402

Már az ELTE-n is lehet katonának jelentkezni

2020. május 20. 9:34

Toborzóiroda nyílt az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, ahol hetente két alkalommal várják a katonai hivatás iránt érdeklődőket.

1596078126

Sokan jelentkeznek katonának Csepelen

2020. április 14. 8:23

Az eddigi tapasztalatok alapján egyre növekvő igény mutatkozik a csepeli toborzóiroda munkatársainak munkájára. Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) második budapesti toborzó ügyfélszolgálata március vége óta várja az érdeklődőket.