Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Százegyes” katona a dobogón!

Szöveg: MH 2. TVE 101. TVZ | Fotó: A szerző és honvedelem.hu archív |  2022. július 29. 10:57

Korosztályában második helyezést ért el Szőke Gábor tartalékos hadnagy az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 101. Fekete Imre Területvédelmi Zászlóalj katonája a Weekend Warriors-on.

dobogo2

Az év legforróbb időszakában legtöbbünknek általában főleg a passzív pihenés jelenti a kikapcsolódást. Szép számmal akadnak olyanok, akik emellett, szabadidejük egy részében nemhogy aktívan, de kifejezetten embert próbáló módon töltődnek fel.

A MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 101. Fekete Imre Területvédelmi Zászlóalj (101. TVZ) katonáinak egy csoportja szintén az utóbbi mellett döntött, és az év eddigi legmelegebb napján vágott neki a Magyar Honvédség Terepakadályfutó Bajnokságának, a Weekend Warriors-nak.

A szentesi megmérettetésen a Magyar Honvédség szinte valamennyi szervezete képviseltette magát csapat és/vagy egyéni versenyben. Az öt kilométeres távot huszonnégy akadály tette feledhetetlenné – ezek leküzdése jelentős erőfeszítést kívánt a résztvevőktől. Ezt az erőfeszítést szép siker koronázta: a „százegyesek” állományából Szőke Gábor tartalékos hadnagy korosztályában második helyezést ért el a megmérettetésen. A hadnagy – aki egyébként tanári állása mellett vállalta a haza szolgálatát - a kiképzéstámogató feladatok mellett elsődlegesen a honvédelmi nevelés megvalósításában és a nyári honvédelmi táborok levezénylésében vesz részt.