Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Elismerés a magyar tartalékosok napja alkalmából

Szöveg: Guczi Emese tartalékos zászlós | Fotó: Veres Dénes törzsőrmester |  2022. október 4. 17:07

A magyar tartalékosok napja alkalmából ünnepélyes keretek között adott át elismeréseket dr. Alakszai Zoltán főispán és Pető Sándor, a Magyar Tartalékosok Szövetségének Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke a miskolci Megyeháza dísztermében, október 3-án.

Miskolc_tartalékosok_elismerése (3)

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 10. Majthényi Károly Területvédelmi Zászlóalj részéről Molnár Sándor százados, a zászlóalj Kiképző Századának parancsnoka üdvözölte a megjelenteket. Ezt követően Pető Sándor elnök beszédében kiemelte a ma már több mint tizenegyezer főt számláló tartalékos állomány áldozatos szolgálatát, akik az elmúlt 21 évben bebizonyították, hogy magas színvonalon képesek a Magyar Honvédség munkáját segíteni a mindennapokban. Nagy szerepük van a területvédelemben, amely szinte elképzelhetetlen a lakóhelyük iránt elkötelezett, képzett tartalékosok nélkül.

Miskolc_tartalékosok_elismerése (4)

2022. évi munkája alapján a zászlóalj állományából a Magyar Tartalékosokért Emlékérem arany fokozatát Barta Csaba önkéntes műveleti tartalékos százados; a Magyar Tartalékosokért Emlékérem ezüst fokozatát Ádám Attila önkéntes területvédelmi tartalékos hadnagy, Guczi Emese önkéntes műveleti tartalékos zászlós, Tóth Tamás önkéntes területvédelmi tartalékos főhadnagy és Horváth László önkéntes műveleti tartalékos százados; a Magyar Tartalékosokért Emlékérem bronz fokozatát pedig Fekete Péter önkéntes területvédelmi tartalékos szakaszvezető és Kerényi Éva önkéntes területvédelmi tartalékos szakaszvezető vehette át.

Az elismerések átadása után dr. Alakszai Zoltán főispán köszönetét fejezte ki a területvédelmi tartalékosok példamutató, áldozatos munkájáért, majd a közös együttműködéséről biztosította a jelenlévőket.