Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyakorlat teszi a mestert

Szöveg: Sályi Gergő törzsőrmester |  2014. február 20. 8:09

Megkezdték három hónapos csapatgyakorlatukat a leendő altisztek Győrött, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél. Az MH Altiszti Akadémia kétéves modulrendszerű képzésében részt vevő, légvédelmi rakéta szakos, másodéves hallgatók mellett az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár altiszti alaptanfolyamot végző koronaőrei is látogatást tettek a győri alakulatnál.

1595967346

Leendő altisztek a rakétaezrednél

A közeljövő őrmesterei február 17-én délelőtt érkeztek a skarlátpiros barettsapkás katonák győr-likócsi bázisára. A fegyvernem iránt érdeklődő fiatalembereket az ezred nevében Matyi Tibor alezredes köszöntötte. A hadműveleti központ parancsnoka felhívta a figyelmüket arra, hogy „igyekezzenek minél hasznosabban eltölteni a rendelkezésre álló időt, és megragadni minden lehetőséget a tanulásra, fejlődésre!"

Az altisztjelöltek ezt követően az alakulótéren felállított statikus haditechnikai bemutatón ismerkedhettek a Rába-parti város egységének legfontosabb haditechnikai eszközeivel. A hallgatóknak lehetőségük nyílt megtekinteni az 1. légvédelmi rakétaosztály, valamint a 2. légvédelmi rakétaosztály által használt berendezéseket egyaránt, hiszen a kis hatótávolságú KUB légvédelmi rakétarendszer rakéta-indítóállványa (SZPU), célfelderítő és rakéta–rávezető állomása (SZURN), illetve rakétaszállító-töltő gépkocsija (TZM) mellett a közeli hatótávolságú MISTRAL légvédelmi rakétarendszer vezetési pontját (MCP) és rakéta-indítóállványát (ATLAS) is kiállították.

A haditechnikai bemutatóval a koronaőrök számára véget is ért a csapatlátogatás, ám a légvédelmi rakéta szakos hallgatók egészen májusig maradnak, hiszen még számtalan elméleti és gyakorlati ismeretet kell elsajátítaniuk ahhoz, hogy idővel teljes jogú tagjaivá váljanak az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednek.

1595967347

Haditechnikai eszközökkel ismerkedtek az altisztjelöltek