Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyakorlaton a győri rakétások

Szöveg: Törőcsik Krisztina |  2014. április 21. 20:42

Ellenerőként, azaz a szemben álló fél légvédelmi erejeként vett részt az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred tűzalegységei által alkotott csoportosítás a Várpalota Challenge 2014 elnevezésű gyakorlaton a Magyar Honvédség központi gyakorló- és lőterén, Bakonykúti térségében.

1595970654
Leálcázott MISTRAL-ok a bakonykúti lőtéren

A gyakorlaton a 2. légvédelmi rakétaosztály egyik ütegparancsnoka által vezetett csoportosítás április 3−14. között hajtotta végre feladatait, mégpedig egy KUB légvédelmi rakétarendszerrel, egy lánctalpas önjáró felderítő- és rávezetőállomással, valamint egy önjáró indítóállvánnyal. Az ezred MISTRAL-alegységét egy vezetési pont és két légvédelmi rakétaraj képviselte.

A légvédelmi rakétacsoportosítás feladatai közé tartozott egy meghatározott objektum, valamint az „ellenség" egyik harcrendi elemének oltalmazása, illetve a szemben álló fél támadó kötelékének felderítése és imitált megsemmisítése.

A gyakorlatot követően a légvédelmi rakétás katonák visszatértek Győrbe, valamint bekapcsolódtak a héten végrehajtott Pásztázott Légtér 2014 elnevezésű gyakorlat támogatási feladataiba.

1595970655
A győri katonák feladata a célok felderítése és imitált megsemmisítése volt

Fotó: MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred