Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Gyakornokokat vár a Kutatóhely

Szöveg: Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely |  2019. június 19. 16:16

A Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely (HVK TKH) – többéves gyakorlatának megfelelően – idén is szakmai gyakornoki lehetőséget kínál a hazai felsőoktatási intézményekből érkező fiatal kutatók számára.

1599204371
A Kutatóhelyen végzett gyakornoki munka nemcsak a tanulmányok sikeres befejezéséhez szükséges, hanem a megfelelő módszertani és széles körű szakmai tudás megszerzéséhez is hozzájárul. A jelenlegi gyakornoki program keretében a felvételt nyert hallgatók előzetes tanulmányaik és kutatási területük, valamint az általuk beszélt nyelvek alapján a hadtudomány, politikatudomány, nemzetközi tanulmányok, biztonság- és védelempolitika, politológia, szociológia aktuális kihívásait dolgozzák fel – mentor segítségével – a négy-hat hetes gyakornoki időszak alatt.

A HVK TKH elsősorban olyan hallgatókat vár, akiknek tanulmányi területe valamilyen formában kapcsolódik a Kutatóhely tevékenységéhez, nyelvtudásuk segíti a többnyelvű kutatómunkát, akik kellőképpen motiváltak és vállalják, hogy aktívan és nyitottan fordulnak az új kihívások elé. A kutatómunka első fázisaiban a megfelelő nyílt információk kutatásának és felhasználásának módszertanára fordítanak figyelmet a fiatalok, majd a tartalom elemző-értékelő feldolgozásával, az alkalmazott hivatkozásrendszer használatával véglegesítik munkájukat, jellemzően egy tanulmányt. Emellett a HVK TKH Tudományos Szakkönyvtár is fogad könyvtár szakos hallgatókat szakmai gyakorlatra: a több mint harmincezer kötetes könyvtár állománya olyan speciális területeket ölel fel, mint a hadtudomány, hadtörténelem, haditechnika, vezetés- és szervezéstudomány, védelem- és biztonságpolitika, valamint az interdiszciplináris tudományterületek szakirodalma.

Jelentkezni a HVK TKH szervezeti e-mail címén lehet motivációs levél és önéletrajz megküldésével: [email protected]

Jelentkezési határidő: folyamatos, a jelentkező adja meg a részére alkalmas időpontot.

Fotó: archív (Szabó Lajos zászlós)