Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Haderőnemi vezénylőzászlósi látogatás a helikopterbázison

Szöveg: Budavári Ádám törzszászlós | Fotó: Kabdebon Szabolcs hadnagy |  2020. április 3. 6:41

A februárban kezdődött Acélkocka Altiszti Szakmai Tanfolyamokat látogatta meg Berek Zsolt főtörzszászlós, az MHP Haderőnemi Szemlélőség (Légierő) haderőnemi vezénylőzászlósa.

1596077860

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis biztosítja az altisztjelöltek repülőműszaki és ejtőernyős altiszt szakkiképzéseit, amelyeket az alakulat a Repülőműveleti Főnökség, a Repülőműszaki Zászlóalj, a Szállító Helikopter Zászlóalj és a Speciális Ejtőernyős Kiképző Csoport oktatóival hajt végre. Budavári Ádám törzszászlós, a bázis megbízott vezénylőzászlósa a tájékoztatót követően a repülőműszaki altisztjelöltek foglalkozását mutatta be, mely az előírásoknak megfelelően szabadtéren, a hangár előtti területen folyt, és a légijármű-típusismereteket is magában foglalta. Ezt követően az ejtőernyős szakmai képzést tekintették meg, amelynek keretein belül a kiképzendők a kutató-mentő (ejtőernyős) képzés tananyagelemeinek gyakorlati részét hajtották végre.

A látogatás során az oktatók megosztották eddigi tapasztalataikat a haderőnemi vezénylőzászlóssal, de a szakképzések jövőbeni folytatásáról is egyeztettek. A főtörzszászlós tájékoztatta az altisztjelölteket, hogy a Magyar Honvédség megnövekedett feladatai mellett a leendő altisztek képzése kiemelten fontos, hiszen a haderőnek nagy szüksége van a szakterületeiken szakmailag jól felkészült altisztekre. Kérte, hogy továbbra is maximálisan összpontosítsanak a tanulásra.

1596077861