Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hadikrónika – a Magyar Honvéd magazin legfrissebb számából

Szöveg: honvedelem.hu |  2015. szeptember 10. 16:12

Tavaly adták ki a HM Zrínyi Nonprofit Kft., illetve a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) közös munkáját, „A Nagy Háború” című egyedi, magyarországi viszonylatban műfajteremtőnek nevezhető kötetet, amely a XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon kiérdemelte a fiatalok oktatását, nevelését legjobban segítő műért járó Budai Díjat. Az elismerés odaítélésekor a szakemberek már javában dolgoztak a rendhagyó kiadvány folytatásán, amelyet a tervek szerint még az év vége előtt kézbe vehetünk.

1596000016
A második világháború eseményeit magyar szemszögből bemutató „Hadikrónika" című kötet a harcok befejeződésének 70. évfordulóján, előreláthatólag a karácsonyi könyvvásár idején jelenik meg. Különlegessége e kiadványnak is abban áll, hogy a lapjaira applikált zsebekben, tasakokban korabeli dokumentumok reprint változatait találjuk, azaz a történelem kézzel foghatóvá válik. Az új könyv tervezési munkálatai a múlt évben kezdődtek, 2015 májusának végére pedig a szerzők már a kéziratokat, fotókat is átadták a HM HIM dokumentációs osztályát vezető dr. Sallay Gergely történész-muzeológusnak, aki „A Nagy Háború" című kiadvány után a folytatás szerkesztési feladatait is ellátja.

A járt utat a járatlanért el ne hagyd! elvét követve készül a sorozat második része, vagy változtattak a munka menetén?

Ugyanabban a felállásban, ugyanazokkal a módszerekkel dolgozunk, mint „A Nagy Háború" című könyv esetében. Az előző kötet készítése során már kellő rutinra tettünk szert, ami azért is volt fontos, mert egy igen összetett munkáról beszélünk. A folytatás terjedelme és formátuma megegyezik az előző műével, a HM Zrínyi Nonprofit Kft. részéről pedig azt az elvárást fogalmazták meg, hogy a struktúra is legyen azonos.

(További részletek a Magyar Honvéd magazin szeptember 11-én, pénteken megjelenő számában!)