Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hamarosan indul a Portya

Szöveg: Révészné dr. Markovics Zita hadnagy |  2013. szeptember 11. 10:42

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár − együttműködve a Debreceni Honvéd Sportegyesülettel (DHSE), valamint a Honvédség és Társadalom Baráti Kör debreceni szervezetével (HTBK DSZ) − idén is megrendezi 40 és 70 kilométeres teljesítménytúráját, a Bocskai Portyát.

Szeptember 14-én immár ötödik alkalommal vágnak neki a távnak a katonák, a rendvédelmi szervek dolgozói, az önkéntes tartalékosok, a DHSE, a HTBK, a Magyar Tartalékosok Szövetségének tagjai, a katonai hagyományőrzők, a KatonaSuli- és a Honvédelmi Kötelék-programban részt vevők, valamint azok, akik a természetjárás, a honvédelem iránt érdeklődnek.

1595959815

A túra a Kossuth-laktanya sportpályájától indul, majd Debrecen északi területén, az erdőspusztai erdős-tavas terepen folytatódik, ahol tíz kilométerenként frissítőpontok várják a résztvevőket. A gyalogtúra a Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégiumban ér véget, ahol a távokat sikeresen teljesítők emléklapot, kitűzőt vagy egyedi felvarrót kapnak. A cél nem a győzelem, hanem a távok teljesítése az előírt menetvonalon, valamint előírt szintidőkön − 9 és 16 órán − belül.

Az idei teljesítménytúra különlegessége, hogy a honvédelmi középiskolává alakult Gábor Dénes Szakközépiskola diákjai ezúttal az intézmény igazgatója és katonai oktatóik vezetésével küzdik le a kilométereket.

Eddig több mint százötvenen jelentkeztek a Bocskai Portyára, de egész héten, sőt a helyszínen is lehet nevezni.

Bővebb információ a dandár honlapján!

1595959815

(A fotók a tavalyi rendezvényen készültek!)