Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Három helyszínen is helytálltak

Szöveg: Singer Éva hadnagy |  2017. május 3. 19:04

Mozgalmasan telt a május első napja az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ állományának. Az üdülőben családi majálisra várták az igényjogosultakat, emellett az együttműködések jegyében a balatonakarattyai és balatonkenesei főzőversenyeken is képviselték a honvédséget.

1596031293

Az elmúlt napok borongós időjárása után ragyogó napfényben zajlott a majális Balatonakarattyán, a Honvéd Üdülőben. A Kultúr Központ előtti hatalmas füves terület már reggel megtelt élettel. A májusfa állítás után a gyermekek boldogan vették birtokba az ugráló várakat, az érmés játékokat, kipróbálták az íjászatot és légpuska lövészetet. A legnépszerűbb programnak a rodeó bikázás bizonyult: gyermekek és felnőttek egyaránt megkíséreltek minél tovább fennmaradni a „gépjószág" hátán. Az egész napos rendezvényt számos színpadi produkció színesítette, és természetesen az ilyenkor elmaradhatatlan mustáros virsli sem hiányzott a kínálatból.

A főzőversenyre hét csapat nevezett, feladatuk egy ízletes gulyás elkészítése volt. A zsűri döntése alapján a legfinomabb étel a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete (Hodosz) 516-os Alapszervezete bográcsából került ki.

1596031293

Az alakulat az elmúlt évhez hasonlóan részt vett Balatonakarattya és Balatonkenese főzőversenyein is. Balatonakarattyán szárnyasból kellett az ételeket elkészíteni. Az MH RKKK csapatának bográcsaiban tejszínes-fűszeres galambleves és pulyka brassói rotyogott. Balatonkenesén pedig idén csülökfőző versenyt rendeztek. Az üdülő csapata a tavalyi majálison kiváló pandúrgulyásával megnyerte a legjobbnak járó Aranyfakanál vándordíjat. Idén Békési Éva őrnagy vezetésével, ízletes káposztás-babos csülökpörköltjükkel különdíjat nyertek. Az alakulat parancsnoka, Piros Ottó ezredes pedig az elmúlt évhez hasonlóan idén is a zsűri tagjaként kóstolta végig az ételeket.

1596031294

Fotó: a szerző felvételei

Címkékrekreáció