Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hazaérkeztek Afganisztánból

Szöveg: Horváth Gábor hadnagy |  2016. június 13. 8:01

A Magyar Honvédség Biztosító Szakasz harmadik váltása érkezett vissza a Bocskai-dandár hódmezővásárhelyi helyőrségébe. Az afganisztáni műveleti területről hazaérkező katonákat ünnepélyes keretek között az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka köszöntötte. 

1596015057

Takács Attila dandártábornok megköszönte a családok támogatását, akik biztosították azt a stabil hátteret, amire a távol szolgáló katonáknak szükségük van, hogy a feladataikra koncentrálhassanak. Beszédében kiemelte: „A felelősséggel végzett szolgálatuk után a legfontosabb minden hazaérkező számára a hétköznapokba való visszailleszkedés, hogy a családok újra együtt lehessenek és együtt nézhessenek szembe a hétköznapok kihívásaival. Azonban a megérdemelt pihenés után a dandár számít az önök munkájára, a műveleti területen szerzett tapasztalataikra pedig a parancsnokaik számítanak".

1596015057

A szakasz parancsnoka, Sári András főhadnagy elmondta: „Büszke vagyok az összeszokott kis csapatomra, akikkel a váratlan helyzeteket is sikerrel kezeltük. A legfontosabb, hogy a feladatunkat sikeresen végrehajtottuk és mindenki épségben és egészségben térhetett haza."

A misszióból hazatért katonák munkájának elismeréséül, elöljáró parancsnokainak javaslatára, a Honvéd Vezérkar főnök a nemzetközi békemisszió során tanúsított kiemelkedő helytállása elismeréséül, a külszolgálat befejezése alkalmából emlékérmet adományozott Sári András főhadnagynak.
Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka elöljáró parancsnokai javaslatára, az MH Biztosító Szakasz állományában végzett kiemelkedő munkája elismeréséül, a külszolgálat befejezése alkalmából emléktárgyat adományozott Farkas Csaba zászlósnak, Baranyi László főtörzsőrmesternek és Jagos Attila András szakaszvezetőnek, valamint emléklapot adományozott Mag István szakaszvezetőnek.

1596015057

A szerző felvételei