Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hétéves az MH Altiszti Akadémia

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra százados |  2018. november 19. 8:06

Hét évvel ezelőtt, 2011. november 15-én, a korábbi MH Központi Kiképző Bázis, valamint a Magyar Honvédség Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskola integrálásával alakult meg az MH Altiszti Akadémia. Az évforduló alkalmából ünnepi állománygyűlést tartottak a Görgey-laktanya színháztermében.

Az ünnepségen Baranyai Dániel, másodéves honvéd altisztjelölt mondott köszönetet az MH Altiszti Akadémia állományának a segítségért és a támogatásért, amelyet annak érdekében végeznek, hogy „olyan altisztek lehessünk, amilyenekre a Magyar Honvédségnek szüksége van. Akik szilárd gerincét alkotják a fegyveres erőknek."

1599196235

Az akadémia számára fontos az elődök tisztelete, a hagyományok ápolása. Ezen a napon egy különleges ereklyével is gazdagodott az alakulat: Zsákai Marietta az alakulatnak adományozott egy, a birtokában lévő „Kinizsi-emlékgyűrűt", melyet a jogelőd, a híres jutasi altisztképző elvégzésének emlékére alapítottak.

1599196236

Dr. Sajtos Sándor Imre, Tahitótfalu polgármestere köszönetképpen az elmúlt évek során kialakult együttműködésért emléktárgyat adott át Bozó Tibor dandártábornoknak, az akadémia parancsnokának.

1599196236

Az állománygyűlés jutalmak és kitüntetések átadásával folytatódott, majd a Szentendre Helyőrség Zenekar műsorával zárult.

1599196236
Fotó: a szerző felvételei