Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hiánypótló alkotást mutattak be

Szöveg: Takács Vivien |  2019. január 30. 8:55

Bemutatták A magyar katonai térképészet 100 éve 1919-2019 című könyvet Budapesten, a Stefánia Palota-Honvéd Kulturális Központban január 29-én.

1599198524
A rendezvényen elsőként dr. Isaszegi János nyugállományú vezérőrnagy, a Zrínyi Kiadó vezetője, az esemény moderátora szólt a kiadó aktuális kiadványairól. Ezután Buga László ezredes, a mű alkotószerkesztője mutatta be a magyar katonai térképészetről szóló kötetet. Megtudtuk: a közel ötszáz oldalas könyvet öt fejezetre osztották, amelyek a magyar katonai térképészet különböző korszakait mutatják be, 1919-től egészen napjainkig. Az első rész kitér a múltra és az elődökre is. A könyvben 42 egész oldalas illusztrált térképrészlet, 41 táblázat és 335 kép, valamint fotórészlet található. A színes és hiánypótló alkotásból nem hiányozhat a DVD-melléklet sem, amelyen szintén érdekes információk és térképek találhatók. A könyv továbbá szól még a szervezet változásairól, a műszaki technológiai eredményekről, valamint a térképészeti termékekről is.

1599198524
Az ismertetőt követően Szalay László ezredes, az MH Geoinformációs Szolgálat szolgálatfőnöke osztotta meg az érdeklődőkkel könyvajánló gondolatait. „A százéves évforduló olyan történelmi pillanat, melynek alkalmával illő és kötelesség is megemlékezni az elődeinkről. Ez a könyv megjelenését, formáját és tartalmát tekintve méltó emléket állít a magyar katonatérképészek nemzedékeinek, az általuk végzett nagyjelentőségű munkának, amellyel mindenkor biztosították a magyar haderő és a haza védelméhez szükséges térképészeti támogatást, végrehajtották az ország térképellátása érdekében rájuk hárult feladatokat" – hangsúlyozta az ezredes. Végezetül köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik részt vettek e könyv elkészítésében.  

A rendezvényen mások mellett részt vett Benkóczy Zoltán, a HM Zrínyi Térképészeti és Kommunikációs Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője is.

1599198524
Fotó: Tischler Zoltán