Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédelmi családi nap Kaposváron

Szöveg: Löbl Eszter |  2019. augusztus 22. 18:36

Augusztus 20-a, az államalapítás ünnepe alkalmából Kaposvár egész napos programokkal fogadta az érdeklődőket az idei évben is.

1599207242

A rendezvény ünnepi zászlófelvonással kezdődött a város főterén, a Kossuth téren a Kaposvár Helyőrségi Zenekar közreműködésével. Szita Károly, Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármestere ünnepi beszéde után koszorúzást tartottak a Szent István emlékműnél, amelyet ünnepi műsor és kenyérszentelés követett.

1599207242

A délutáni programoknak a Városliget adott otthont, ahol egyrészt az Együd Árpád Művelődési Központ fogadta Családi napi rendezvényekkel a helyszínre látogatókat,másrészt a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központ (továbbiakban: MH KIKENYP 4. TÉK) szervezésében Honvédelmi Családi napot tartottak.

1599207243

A Magyar Honvédséget népszerűsítő bemutató sátrak, az akadálypálya, a hatástalanított fegyverek bemutatója, a haditechnikai eszközök ésa LaserTag pálya hatalmas tömeget vonzott a területre, nemtől és életkortól függetlenül. A Helyőrségi Zenekar is fellépett a rendezvényen, gyepshow műsorával megnevettette a közönséget.

Az MH KIKENYP 4. TÉK-en kívül részt vett az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 44. Területvédelmi Zászlóalj, az MH Katonai Rendészeti Központ 5. Katonai Rendészeti Csoportja.

1599207243

A szerző felvételei