Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Nemcsak az a fontos, milyen utat választunk, hanem az is, hogy mit viszünk az útra”

Szöveg: Gajdos Milán hadnagy |  2019. augusztus 22. 20:10

Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred katonái is megemlékeztek államalapításunk ünnepéről.

https://www.facebook.com/tuzszereszhadihajo/
1599207244

Az alakulatnál megtartott ünnepi állománygyűlésen Szilágyi Zsolt ezredes, parancsnok köszöntötte a katonákat és a munkatársakat. Hargitai Ádám hadnagy az államalapítás kapcsán Szent István örökségéről beszélt. „Emlékezzünk arra, hogy Szent István új útra vezette az országot, és emlékezzünk arra is, hogy mennyi erőt, küzdelmet és áldozatot követelt mind tőle, mind az itt élőktől ez a döntés. És ne felejtsük el azt sem, hogy egy ember élete is kevés volt ahhoz, hogy az új rend szilárd legyen és erős. Szent István életénél talán az egyik legfontosabb üzenete éppen az, hogy nemcsak az a fontos, hogy milyen utat választunk, hanem az is, hogy mit viszünk az útra" – mondta.

1599207245

A rendezvényen kihirdették, hogy Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Tiszti Szolgálati Jel I. fokozatát adományozta Szilágyi Zsolt ezredesnek a Magyar Honvédségnél hivatásos állományban eltöltött 30 év elismeréséül. Az alakulat parancsnoka a Tiszti Szolgálati Jel III. fokozatát adományozta Horváth András századosnak, elismerésül a szerződéses, illetve hivatásos állományban eltöltött 10 éve után. Az Altiszti- Legénységi Szolgálati Jel II. fokozatát adta át Nagy Norbert Antal Zászlósnak és III. fokozatát adományozta Molnár Máté főtörzsőrmesternek, Schunder Rudolf őrmesternek, Tomán Csaba őrmesternek, Gyurik Barnabás szakaszvezetőnek, Gyüre Zsolt szakaszvezetőnek, valamint Kára Viktória szakaszvezetőnek elismerésül a szerződéses, illetve hivatásos állományban eltöltött szolgálatuk miatt. Augusztus 20-i hatállyal főhadnagyi rendfokozatba léptette elő Bodnár István, Kiss Levente Ferenc és Cserti-Csapó Balázs hadnagyot.

Az augusztus 13-án történt autópálya-baleset sérültjének ellátása során tanúsított helytállásért elismerő oklevélben részesült Besenyei István százados és Pál Gábor szakaszvezető. Szilágyi Zsolt ezredes a beosztásában végzett szakmai munkájának elismeréséül emléktárgyat adományozott Mészáros Zoltán zászlósnak.

1599207245

Fotó: Katona Gabriella