Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédeskü az MH Altiszti Akadémián

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra százados |  2018. december 15. 10:42

Az MH Altiszti Akadémia Mecséry János Kiképző Zászlóalj Ideiglenes Kiképző Csoportjához október elsején bevonult szerződéses legénységi állományú katonák, valamint pályakezdő tisztek és altisztek tettek ünnepélyes katonai esküt december 14-én, pénteken, Szentendrén. Az eskü szövegét Kocsis Levente közkatona mondta társai előtt.

1599197255
„Emelkedett pillanat az eskütétel. Az eskü mindig megérint minket: kötelez, és egy életre szól. Bárhová veti önöket a sors, az eskü kötelezi valamennyiüket a haza védelmére" – mondta a rendezvényen Bozó Tibor dandártábornok, az alakulat parancsnoka. Hozzátette: a most esküt tett katonák az alapkiképzés tíz hetében megkapták az alapokat. „Ezután kezdődnek a mindennapok, az építkezés: parancsnokaiknak és vezetőiknek lesz a feladata, hogy a szakmai képzést ráépítsék. Ezt az alapot a felépítmény nem fogja megroppantani, mert biztos tudást szereztek az Altiszti Akadémián" – fogalmazott a tábornok.

1599197256
Az alapkiképzést befejező katonák az eskütételt követően megkezdik tényleges katonai szolgálatukat a Magyar Honvédség alakulatainál.

1599197256
Fotó: a szerző felvételei