Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Honvédfesztivál – hatodszor!

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2015. szeptember 14. 10:10

Idén szeptember 26-án rendezik meg a pákozdi Katonai Emlékparkban (KEMPP), illetve Sukorón a korábbi évekből már jól ismert Honvédfesztivál nevű programsorozatot.

Persze a nézőknek ismét csak nem kell izgulniuk, ugyanis az újrajátszott pákozd-sukorói csatát, – 167 évvel az 1848-as diadalt követően – borítékolhatóan megint a hagyományőrzők megszemélyesítette magyar honvédsereg fogja megnyerni.

1596000059

A Pákozdra kilátogatók a csata mellett különböző hagyományőrző és katonai statikus bemutatókat tekinthetnek meg, a kisebbek pedig teljesíthetik a „Miska próbát", illetve beiratkozhatnak a hadapródképzőbe.

1596000059

A látványosnak ígérkező programhoz kapcsolódva a KEMPP szeptember 24-én számháborút rendez a Mészeg-hegyen. A szervezők olyan 10-16 éves fiatalokból álló iskolai közösségeket várnak, akik részesei kívánnak lenni egy nagyszabású, izgalmas programnak. A játékról most nem árulnánk el részleteket, csak annyit, hogy a csapatoknak egy nagyobb területet kell majd meghódítani…

A VI. Honvédfesztivál részletes programjáról az Emlékpark honlapján találhatnak részletes információkat, illetve a számháborúra is itt lehet jelentkezni.

Fotó: Galovtsik Gábor (archív)