Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Idén is angyalbőrbe bújnál?

Szöveg: Takács Vivien |  2015. május 28. 13:19

Akarod tudni, milyen az élet angyalbőrben? Érdekel a katonai hivatás? Kipróbálnád fizikai és pszichés kondíciódat? Akkor ezt a katonai tábort neked találták ki…

A Honvédelmi Minisztérium, az Országos Roma Önkormányzattal együttműködésben idén ismét megrendezi az Esélyegyenlőségi Tábort. A szervezők minden olyan roma származású vagy hátrányos helyzetű, 14-22 év közötti fiút és lányt várnak, akit érdekel a katonai hivatás. Az idei, immár öt napos tábor helyszíne ismét a szentendrei MH Altiszti Akadémia.

1595994614

„Július 13-17. között igazi katonai foglalkozásokon vehetnek részt azok a fiatalok, akik jelentkeznek az esélyegyenlőségi táborra. A menetgyakorlaton, az alaki fogásokon és a lövészeten kívül – többek között – térképészeti-tájékozódási ismereteket is elsajátíthatnak a résztvevők" – mondta el a honvedelem.hu érdeklődésére Szabóné Szabó Andrea alezredes.
A HM Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály kiemelt főtisztje, a tárca esélyegyenlőségi referense hozzátette: a táborban eltöltött pár nap célja az, hogy megkedveltesse és megismertesse a fiatalokkal a katonaélet szépségeit, a hivatásos és szerződéses katonai pálya sajátosságait és előnyeit.

És hogy ki lesz idén a meglepetésvendég? Azt egyelőre nem árulhatjuk el…

A táborra a csatolt jelentkezési lap kitöltésével június 5-ig lehet jelentkezni.

Fotó: archív