Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Idén is Euroatlanti Nyári Egyetem

Szöveg: Kis Ákos |  2017. július 25. 16:37

Magyarország NATO-csatlakozása óta immár 18. alkalommal rendezik meg Szolnokon az Euroatlanti Nyári Egyetemet. Az idei programnak – július 23-28. között – is az MH Béketámogató Kiképző Központ ad otthont.

1596036634

A biztonságpolitikai szakértők bevonásával szervezett képzésen a hallgatók előadások, szemináriumok, válságkezelő szimulációk keretében ismerkedhetnek meg Európa és Magyarország közvetlen környezetének biztonságpolitikai folyamataival. Az Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázis területén, a helyi alakulatokkal való találkozás pedig lehetőséget biztosít arra, hogy közvetlen tapasztalatokat szerezzenek a képzésben részt vevők a biztonságpolitika és a honvédelem összefüggéseiről, aktuális feladatairól.

1596036634

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által közművelődési szakemberek és pedagógusok számára is akkreditált felnőttképzési programon a Magyar Honvédség tisztjei és altisztjei mellett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói és doktoranduszai, a társfegyveres testületek képviselői, valamint a honvédelem ügye iránt elkötelezett középiskolai tanárok, diákok, továbbá egyetemisták vesznek részt. Ebben az esztendőben a benyújtott pályázatok alapján a felvett hallgatói létszám 80 fő.

1596036634

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár szervezésében megvalósuló nyári egyetem pénteken zárul, amikor is a hallgatók egy minőségbiztosítási dolgozat keretében adnak számot a hét során megszerzett ismereteikről, amelyeket beépíthetnek tanulmányaikba, valamint szakmai munkájukba is.

1596036635

Fotó: Sebők Tünde és Bauer Kristóf