Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Iskolák és óvodák napja

Szöveg: Soproni Éva |  2014. április 28. 14:37

Közel ezer általános és középiskolás diák, valamint óvodás látogatott április 23−24-én az MH Pápa Bázisrepülőtérre, ahol a hagyományos, „Iskolák napja” elnevezésű programot rendezték meg.

1595970981

A hatalmas szállítógép személyzete örömmel mutatta meg az érdeklődőknek a gép belsejét

A rendezvényen a legnagyobb sikere volt a bázisrepülőtérre települt Nehéz Légiszállító Ezred C−17-es repülőgépének volt. A hatalmas szállító repülőgép személyzete örömmel mutatta meg az érdeklődőknek a gép belsejét. Aki akarta, még a gép pilótaülésébe is beleülhetett.

A Boeing cég helyi képviseletében Fekete Tamás számtalan érdekességgel szolgált a repülőgépről, megmutatott minden rejtett zugot, sőt előrenyomtatott C−17-es kifestőket és papírmaketteket is ajándékozott a kicsiknek.

1595970981

A tűzszerészrobot „showműsora"

Természetesen a C−17-es mellett rengeteg program várta még a vendégeket. Az MH 1. Tűzszerész- és Hadihajós Ezred bázisrepülőtérre vezényelt katonái valóságos showműsort tartottak a tűzszerészrobottal, ami sokszor megtréfálta a közönséget: hol egy táska, hol egy baseballsapka került a fémkarok fogságába. Egy másik helyszínen a Panther és a MAN típusú tűzoltóautókat és a reptérkarbantartó gépeket tekinthették meg a látogatók.

Szintén nagy sikert aratott a repülést biztosító század néhány katonája által felújított, muzeális Mi−24-es helikopter, melynek minden egyes helyére beültek az érdeklődők, kipróbálták a pilótafülkét, illetve az operátor helyét. 

1595970981
Hatalmas lelkesedéssel „vették birtokba" a gyerekek a felújított, muzeális Mi-24-es helikoptert