Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét a filmzenékkel arattak zajos sikert

Szöveg: Kovács Dániel |  2015. október 22. 11:34

Immár hagyománynak számít, hogy ha a Magyar Honvédség Központi Zenekara filmzenékből összeállított műsorral jelentkezik, akkor teltház van a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ színháztermében. Ez alkalommal sem volt másképp, az október 20-i előadásra már egy hónappal korábban elfogytak a jegyek.

1596002759

Sok éves hagyomány már, hogy az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Központi Zenekar filmzenékből összegyűjtött válogatással örvendezteti meg a közönséget. Az este folyamán ez alkalommal is nagy sikerű, klasszikus filmek világhírű zenéi csendültek fel Kovács Tibor alezredes és Szabó Imre őrnagy vezénylete alatt, a katonazenészek tolmácsolásában. Olyan kiváló dallamok, amelyek akkor is megállták volna a helyüket, ha történetesen nem filmekhez íródtak volna.

1596002759

Az élményt – szintén a szokásokhoz híven – vetítés tette teljessé, így a válogatott jeleneteken keresztül a filmek hangulatából is ízelítőt kaphatott a közönség, miközben élvezte a zenészek nagyszerű játékát. A katonazenészek ez alkalommal is bemutatták, hogy minden stílusban otthon vannak. Először a Csillagok háborúja jól ismert dallamai szólaltak meg a teremben, miközben a kultuszfilm kockái peregtek a vásznon, majd számos kiváló alkotás mellett feltűnt az Oscar, és a szintén klasszikus Forrest Gump is.

1596002759

A filmzenékből összeállított koncerttel évről évre nagyobb sikert arat a Központi Zenekar, amit mi sem mutat jobban, mint hogy a mostani előadás jegyei gyakorlatilag néhány óra leforgása alatt elkeltek.

Mivel sokan fejezték ki sajnálatukat amiatt, hogy lemaradtak a koncertről, ezért a zenekar még ebben az évben, december 9-én megismétli a hangversenyt.

Fotó: Rácz Tünde