Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Isten éltese a Boconádit!

Szöveg: Bán Nikolett hadnagy |  2015. december 9. 14:30

December elején nemcsak a fegyvernemi napjukat, hanem az alakulat létrejöttének huszadik évfordulóját, valamint a névadó születésnapját is megünnepelték a kaposvári MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred katonái.

„Jól vizsgáztunk, hiszen a bizalom töretlen volt és a mai napig is töretlen a munkánk iránt. Mindenhol elismerik és megköszönik a kaposvári katonák helytállását. De ez azt is jelenti, hogy a szállítás és a logisztika még az ünnep kedvéért sem állhat meg. Katonáink most is a haza szolgálatának szentelik az ünnepet" – mondta ünnepi beszédében Gavlik Péter ezredes.

1596005413

Az alakulat parancsnoka hozzátette: húsz év hosszú idő. A logisztikai ezred az év minden egyes  hétköznapján teszi a dolgát úgy, hogy képes a XXI. század új típusú kihívásainak éppúgy megfelelni, ahogy ezt már az elmúlt két évtizedben rengetegszer bizonyította. Ez az ezred jól felkészült, profi katonákból áll, akiket egy–egy nehézség nemhogy eltántorít a céltól, hanem még jobb teljesítményre ösztönöz, megerősít és felkészít – fogalmazott az ezredes.

1596005413

A kerek évforduló kiváló lehetőséget adott arra is, hogy a Kaposvári Helyőrségi Zenekar bemutassa az ezred indulóját, melyet Deé Zénó János törzsőrmester szövegére kifejezetten erre az alkalomra időzítve komponált a zenekar vezetője Major András százados. „A legszebb baka a kaposvári baka a világon nincsen párja!
Feladatra készen, teljes harci díszben indul a határra,
Mert verhet eső, fújhat hideg szél, a 64-es mindig odaér!
Fújja a zenekar, szól a trombita! Sej, ezredes úr így dalol,
a boconádis baka!"

1596005414

Fotó: a szerző felvételei