Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jobban megismerték önmagukat és egymást

Szöveg: Kovács Dániel |  2015. július 19. 8:12

Szituációs- és szerepjátékok, művészetterápia és önismereti tréningek várták a gyerekeket a hétfőtől péntekig tartó Happy Teenage táborban.

1595997605

Ötnapos tábort szervezett az MH BHD Egészségügyi Főnökség Pszichológiai Alosztálya az MH BHD-nál dolgozók tizennégy és tizennyolc év közötti gyermekeinek a Petőfi laktanyában. „Az volt a tábor célja, hogy a gyerekek jobban megismerjék önmagukat és egymást, miközben tabuk nélkül beszélgethettek az őket érdeklő témákról. Igyekeztünk fejleszteni a kommunikációs készségeiket is, emellett konfliktuskezelésre és stressz kezelésre nevelő foglalkozásokat is tartottunk" – mondta lapunk kérdésére Kertész Adrienn, a tábor vezetője.

1595997606

A fiatalok játékos formában tanultak meg együtt, csapatként tevékenykedni, ebben olyan játékok segítették őket, mint a közkedvelt kincskereső, amely során a laktanya udvarában elrejtett puzzle-darabkákat kellet összegyűjteniük. A játék két csapat versenyeként indult, de végül kiderült, hogy csak együtt tudják megoldani a feladatot, így a versengésből végül együttműködés lett. Emellett voltak bizalomépítő, és kézügyesség fejlesztő játékok is.

1595997606


Fotó: Kovács Dániel, Horniák Dóra

CímkékKatonaSuli