Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Júliusban is bőven akad dolga a tűzszerészeknek

Szöveg: Takács Vivien |  2015. július 19. 7:26

A 28. héten, azaz július 6. és július 12. között 30 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 11 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Bátyi Edina főtörzsőrmester, az alakulat kommunikációs főnökségének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2015-ben eddig összesen 1395 bejelentést kaptak.

Július 6-án Újszentmargitáról, érkezett bejelentés, hogy földmunkák közben egy darab magyar repeszromboló gránátot találtak, amit Tóth Péter főtörzsőrmester vezette járőr a helyszínről a központi gyűjtőbe szállított.
Másnap, július 7-én Csővár községben akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek. A Tóth Péter főtörzsőrmester vezetésével a helyszínre küldött járőr megállapította, hogy építési munkálatok közben két darab, 42 M kézigránát került elő, amit a központi gyűjtőbe szállítottak.

Két nappal később, július 9-én Halmajra vonultak ki a tűzszerészek, mivel a Református templom mögött végzett felújítási munkálatok közben két darab, 81 milliméteres, román gyártmányú aknavetőgránátot találtak. A Zsolnay Gábor százados vezette járőr a központi gyűjtőbe szállította. 
 

Címkéktűzszerész