Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jótékonysági dalest a magyar egészségügy napján

Szöveg: Takács Vivien |  2016. július 2. 9:19

Jótékonysági dalestet szervezett a Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány a magyar egészségügy napján, július elsején, pénteken, Budapesten, a Stefánia Palota − Honvéd Kulturális Központban.

A rendezvény a hortobágyi balesetben elhunyt tűzszerészekre emlékezve egyperces néma felállással kezdődött.

1596015996

Ezt követően Karsai István színművész, az est műsorvezetője elmondta: a magyar egészségügyben dolgozók 1992 óta minden évben megünneplik július elsejét, Semmelweis Ignác születésnapját.

A jeles nap alkalmából a Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány − együttműködve az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárral − jótékonysági dalestet szervezett.

A rendezvényen közkedvelt szerzők örökzöld művei csendültek fel Peller Anna előadóművész, Kékkovács Mara, Szendi Szilvia, Réthy Zsazsa és további népszerű művészek tolmácsolásában.

1596015996

„A Budapest Helyőrség Szociális Alapítványt több mint húsz éve hozta létre a főváros korábbi helyőrségparancsnoka azzal a céllal, hogy anyagilag támogassa a Budapesten élő rászoruló, nyugállományú vagy szolgálati járadékos tiszteket, altiszteket, honvédségi alkalmazottakat, illetve özvegyeiket. Mindez 2014-ben kiegészült a krónikus betegápolás ügyének felkarolásával" – mondta el a honvedelem.hu érdeklődésére Sándor András alezredes, az alapítvány kuratóriumának titkára.

„Ez a második alkalom, hogy az alapítvány jótékonysági esttel készült a magyar egészségügy napjára. A tavalyi adományokból karácsonyi és anyák napi műsort szerveztünk, valamint terápiás matracokat is vettünk a betegeknek" − tette hozzá  az alezredes.

1596015997

Fotó: Rácz Tünde