Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jótékonysági futórendezvényen vettek részt a katonák

Szöveg: Horváth Éva Réka őrnagy |  2018. április 30. 17:32

Első alkalommal rendezték meg az Árkád Győr – Rotary Parkoló Futamot, amelyen az MH Hadkiegészítő Felkészítő és Kiképző Parancsnokság (MH HFKP) győri Előkészítő Részlege és a 7. Kiképzőszázad állománya, továbbá önkéntes területvédelmi tartalékosok is részt vettek családtagjaikkal.

1599186344
A rendezvény programja bemelegítéssel kezdődött, amelyet Petrov Iván, a Győri Úszó Egyesület elnöke vezényelt, a gyakorlatokat pedig Jakabos Zsuzsanna Európa-bajnok úszó mutatta be. A katonás összhanghoz az ütemet a Liszt-zeneiskola tanárai és hallgatói verték dobon. Három távra lehetett nevezni, így a 3100, 6200 és 9300 méteres körök mindegyikében indult katona a parancsnokság színeiben.

A szervezők a sportos programmal a mecenatúra és az önzetlen segítségnyújtás fontosságára kívánták felhívni a társadalom figyelmét. A rendezvény a sportos elfoglaltságon kívül jótékony célt is szolgált, hiszen a jelképes nevezési díjakból származó bevétellel egyrészt a győri Lurkó Alapítványt, másrészt a Rotary Magyarország Gift of Life programját támogatták a résztvevők, így az MH HFKP hivatásos szerződéses és tartalékos katonái is.

1599186345
A győri Előkészítő részleg és a 7. Kiképző Század katonái, valamint az önkéntes területvédelmi tartalékos katonák önkéntes felajánlásaikkal járultak hozzá a nevezési díjhoz és a jótékonysági futáshoz. Az igazi példaértékű teljesítményt mégis egy gyermek produkálta. Józsa Sándor ÖTT főhadnagy 9 éves fia, Józsa Sándor Csanád a 3100 méteres távon nevezett, de felnőtteket megszégyenítő kitartással futotta le a leghosszabb távot, így a futóverseny „hőse" lett. Csanád példaképe az édesapja, akit azért kísért el a család legkisebbje, hogy ő is segíthessen másokon.

1599186345
A futás mellett a kiképzők tájékoztatást adtak az érdeklődőknek az önkéntes területvédelmi tartalékos szolgálat jelentőségéről és lehetőségeiről, valamint a tartalékosok kiképzéséről és járandóságairól. A szervezők elismeréssel köszönték meg a katonák és családtagjaik támogató jelenlétét és részvételét.

1599186345
Fotó: a szerző felvételei