Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jótékonysági koncert

Szöveg: Madura János őrmester |  2017. február 8. 7:07

A Hajdúböszörményi Mentőalapítvány felkérésére adott koncertet az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Debrecen Helyőrségi Zenekara február elején a Sillye Gábor Művelődési Házban, Hajdúböszörményben. A koncerten befolyt teljes bevételt életmentő eszközök megvásárlására fordítja az alapítvány.

1596027322

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Debrecen Helyőrségi Zenekara örömmel tett eleget a felkérésnek, a katonazenészek sokszínű repertoárt állítottak össze.

1596027323

A koncert Bellini Norma Overture-jével kezdődött, majd Kodály Zoltán A csitári hegyek alatt című művéhez a katonazenészek kiegészültek az Ady Endre Gimnázium diákjaival, akik énekükkel emelték az előadás színvonalát.
Sosztakovics keringője után csendült fel a Republic együttes Erdő közepében című szerzeményének átirata. A katonazenekar ezzel a dallal mondott köszönetet a határ menti feladatokban szolgálatot teljesítő katonatársainak. A gimnázium diákjai az utóbbi zeneműben is szerepet kaptak, majd közülük ketten gitár-ének hangszereléssel külön produkciót is előadtak.

1596027323

A hajdúböszörményi Salida Tánc Sport Egyesület fiatal táncosai több dalhoz csatlakoztak, kitöltve a katonazenészek előtti színpadot. A koncerten Orosz-Szabó Edina magával ragadó előadását is meghallgathatta a közönség.

1596027323

Az est második felében is számos ismert dallam csendült fel.

1596027323

Fotó: Szalka Miklós őrvezető