Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jubileumi lövésznap a Petőfi laktanyában

Szöveg: Regős Teréz |  2016. július 10. 16:01

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység Honvéd Díszzászlóalj az elmúlt napokban már tizedik alkalommal tartott lövésznapot, amelynek története 2006-ig vezethető vissza. 

1596016541

„A munkaköri azonosító kódunk díszelgő, de a beosztásunk pontos megnevezése lövész. Ennek tiszteletére rendezzük meg évről-évre a lövésznapot, amely egyben a díszelgők napja is" – mondta Zsolnai Tamás alezredes, a díszzászlóalj parancsnoka. „A reggeltől kora délutánig tartó esemény célja, hogy a díszzászlóalj teljes állománya még jobban összekovácsolódjon, amit az általunk kigondolt programok nagyban segítenek. A rendezvény kiváló lehetőség arra, hogy megtörjük a nagy leterheltséggel járó mindennapok monotonitását."

1596016541

A különleges napot a résztvevő állomány a dandár sportpályáján reggeli bemelegítő tornával és futással indította. Ezt követően mindenki nagy örömére párhuzamosan BubbleBall-Buborékfoci mérkőzés és Airsoft – szituációs lövészet – vette kezdetét. A délelőtti programok után a lövésznap ünnepi ebéddel, majd ünnepi állománygyűléssel folytatódott. Utóbbin elhangzott a 2016. év második negyedévére vonatkozó értékelés és a harmadik negyedévére vonatkozó feladatszabás.

Az ünnepséget a lövésznap versenyszámainak eredményhirdetése, díjazása és elismerések átadása zárta, amiket Mudra József alezredes, a dandár parancsok helyettese, Csurgó Attila ezredes, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred parancsnoka és Zsolnai Tamás alezredes adott át.
Az egész napos rendezvény Somogyi András humorista könnyed stand up comedy előadásával ért véget, amely még jobb kedvre derítette a díszzászlóalj teljes állományát.

1596016541


Fotó: Horniák Dóra