Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Jubileumi megemlékezés az Irinyi-laktanyában

Szöveg: Horniák Dóra |  2017. május 22. 21:32

Irinyi János, a zajtalanul gyúló foszforos gyufa feltalálója születésének 200. évfordulója alkalmából tartottak koszorúzással egybekötött ünnepi megemlékezést az Irinyi-laktanya parkjában.

1596032716

A laktanyában megtartott ünnepségen részt vett az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) parancsnoki állománya, az MH BHD Szállítózászlóalj, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred (MH 1. HTHE) és az MH Katonai Közlekedési Központ (MH KKK) katonái, valamint az Irinyi János Baráti Kör tagjai.

Dankó Katalin zászlós, a szállítózászlóalj logisztikai századának vezénylőzászlósa köszöntő szavaiban méltatta Irinyi János kiemelkedő életútját, munkásságát, majd kitért a laktanya történetére is. A laktanya az 50-es évektől viseli a világhírű feltaláló nevét, azóta számos alakulat telesített itt szolgálatot. Jelenleg szállító-, javító-, tűzszerész- és az őket kiszolgáló logisztikus állomány végzi itt feladatait az MH KKK, az MH 1. HTHE, valamint az MH BHD alárendeltségében.

1596032716

Az ünnepi beszédet követően a laktanya udvarán található kopjafánál koszorút helyezett el Mudra József ezredes, az MH BHD parancsnokhelyettese, Varga István őrnagy, a szállítózászlóalj parancsnokhelyettese, Kürti Dezső alezredes, az MH 1. HTHE parancsnokhelyettese, az Irinyi Baráti Kör nevében pedig Érdi Tamás nyugállományú ezredes és D. Tóth György nyugállományú mérnök ezredes.
Az ünnepség a Szózattal és a Magyar takarodóval zárult.

1596032717

Fotó: a szerző felvételei