Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kadetteket avattak az egri Wigner középiskolában

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. november 30. 16:57

A Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium hosszú évek óta kiemelt feladatának tartja a hazafias és honvédelmi nevelést. Az intézmény diákjai 2011 óta tanulhatják a katonai alapismeretek tantárgyat. Az elmúlt években számos önkéntes tartalékos, honvéd altiszt- és tisztjelölt került ki a diákok soraiból.

1596024019

A napokban az ötödik iskolai kadettavatást rendezték meg az intézményben. Az ünnepség részeként a felsőbb évfolyamos kadettek jelenlétében fogadta diákjai közé az iskola azt a 27 kilencedikes tanulót, akik a hazafias és honvédelmi nevelésben vesznek részt.

A kilencedikes diákokat Bozó Tibor dandártábornok, az MH Altiszti Akadémiájának parancsnoka avatta Wigner Kadetté.

1596024019

A tábornok köszöntőjében kiemelte: a Magyar Honvédség várja a szakképzett fiatalokat, és felhívta a diákok figyelmét arra, hogy ehhez sokat kell tanulniuk és kitartónak kell lenniük.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével: Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylő zászlósa, Vanyur Tibor ezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka, dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott, a Heves Megyei Kormányhivatal vezetője, Herman István, Eger Megyei Jogú város alpolgármestere és az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság két képviselője.

1596024020

Az ünnepségen tiszteletbeli kadetteket is avattak: a nyáron önkéntes tartalékos alapkiképzésben részt vevő tanulók közül többen nem az iskola katonai tagozatán tanulnak, ám helytállásuk és elkötelezettségük elismeréseként ők is átvehették a kadett logót Busák István igazgatótól.

1596024020

Fotó: heol.hu és Wigner középiskola