Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kanadai vendég a helikopterbázison

Szöveg: Tigyi István Zsolt főtörzszászlós |  2015. május 9. 9:10

A napokban hivatalos látogatást tett az MH 86. Szolnok Helikopterbázison Chief Warrant Officer Etienne DeGready, a kanadai Védelmi Akadémia altisztképzésért és altisztfejlesztésért felelős rangidős altisztje.

A látogatáson részt vett Kriston István főtörzszászlós a Magyar Honvédség, Négyesi Tibor főtörzszászlós, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság, és Soós Lajos törzszászlós az MH Altiszti Akadémia vezénylőzászlósa is.

1595993411

A vendégeket Lamos Imre dandártábornok, a helikopterbázis parancsnoka fogadta. A rendezvény a bázis, valamint a helyőrségben működő MH 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj, az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és az MH Béketámogató Kiképző Központ bemutatásával kezdődött, ezután a vendégek megtekintették a bázison üzemeltetett repülőtechnikát, valamint az alakulatok felszerelését.

Ezt követően a repülő-műszaki oktatásbiztosító központ bemutatása alkalmat adott, hogy a vendégek betekinthessenek az elmúlt években átdolgozott repülő-műszaki altisztképzés gyakorlati részébe, amelyet két tavaly végzett őrmester, Püspöki Bence és Kiss Dániel mutatott be.

A látogatás a bázis repülőgép szimulátorainak kipróbálása után, a repülőmúzeumban tett körsétával zárult.

1595993412


Fotó: Fodor András törzszászlós