Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katona-képzőművészek kiállítása

Szöveg: MH 86. Szolnok Helikopterbázis | Fotó: a szerző |  2019. október 20. 9:53

Vándorkiállítást indított útjára az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár – mint az alkotótáborok szervezője – és a Honvéd Kulturális Egyesület a katonai képzőművészeti alkotótáborok terméseiből.

1596070517

A kiállításnak két hétig az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison a Tiszti Kaszinó Honvéd Hagyományőrző Egyesület ad otthont.

Portré, tájkép, csendélet és csatajelenet egyaránt megjelenik a Magyar Honvédség kötelékében szolgáló művészek alkotásain, amelyeket a hazafias szellem közös nevezőként tart össze.

„A kiállítás célja a katonaalkotók és az alkotótáborokban folyó munka megismertetése, valamint a honvédség és társadalom kapcsolatának erősítése a képzőművészeten keresztül" – mondta az október 15-én tartott megnyitón Zsiga Boglárka őrnagy, a HM Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztály főtisztje, hozzátéve: „Az önmagát kiteljesíteni képes ember boldog, elégedett és ezekkel az érzésekkel tölti meg környezetét. Ezért azt gondolom, a társadalmi kapcsolatok erősítésén túl kimondatlanul is van a táboroknak egy belső, testületi szellemet erősítő szerepe."

Az est második felében dr. Kertész Róbert régész tartott előadást a szolnoki vár történetéről.

1596070518