Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai eskütétel Győrben

Szöveg: Csekei Judit százados | Fotó: a szerző felvételei |  2020. május 14. 14:38

Győri alapkiképzésük sikeres befejeztével, a kihirdetett veszélyhelyzet miatt zárt körben, de a média nyilvánossága előtt rendezett belső ünnepségen tettek katonai esküt pályakezdő szerződéses tiszt, altiszt és legénységi állományú katonák az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred alakulóterén, május 14-én, csütörtökön.

1596079267

Az áprilisban bevonult és szerződést kötött honvédek számára az alkalmassági vizsgálatokat követően kezdődött meg az alapkiképzés. Az eltelt hat hét során – többek között – testnevelési és alaki foglalkozások, fegyver-, vegyvédelmi-, egészségügyi- és szabályzatismeret oktatások, térképészet, tereptan, harcászat, robbantási foglalkozás és lövészet jelentett kihívást a katonák számára.

Az eredményes felkészítést ünnepélyes katonai eskütétel zárta. Az ezred alakulóterén Major Nándor százados, századparancsnok vezetésével sorakozott fel az alapkiképző század, az eskü szövegét dr. Tóth Aliz jogász hadnagy mondta elő gyermekei és férje jelenlétében, majd Könczöl Ferenc ezredes, a győri alakulat parancsnoka szólt az esküt tett honvédekhez.

1596079267

„Önök, akik most itt állnak előttünk, mindent megtettek, és hiszem, hogy a jövőben is mindent megtesznek azért, hogy a hazát méltó módon szolgálják. Önök azok, akik valóban akarták, valamint fizikailag, szellemileg és lelkileg is alkalmasak arra, hogy katonává váljanak. Ami önökre vár, az nem lesz könnyű. Önök az elmúlt időszakban ízelítőt kaptak a katonaéletből, elsajátították az alapokat, amelyre építkezve teljes értékű tagjává fognak válni ennek a bajtársi közösségnek. Vegyék komolyan a szolgálatot, mutassanak példát, álljanak helyt – ezt várja önöktől a haza, amely védelmére felesküdtek, a Magyar Honvédség, amely egyenruháját viselik" – mondta a parancsnok.

Az esküt tett katonák pénteken már az anyaalakulataiknál jelentkeznek, ahol hétfőn megkezdik szolgálatukat.

GALÉRIA

Címkékeskü