Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai igazgatási összekötő műveleti tartalékosok bevonulása

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2016. július 28. 11:34

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság katonai igazgatási összekötő tartalékos állományából csaknem százan vonultak be az MH Altiszti Akadémia szentendrei objektumába július 25-én, hétfőn reggel.

1596017410

Az egyhetes kiképzésre, tényleges szolgálatteljesítésre bevonult önkéntes műveleti tartalékosok részére elméleti és gyakorlati foglalkozásokat tartanak, úgymint fegyverzettechnikai ismeretek, általános lőgyakorlat, fizikai állapotfelmérés, hadkiegészítési ismeretek – tudtuk meg Bendes István alezredestől, a parancsnokság törzsfőnökétől.

A regisztrációt és a körletek elfoglalását követően máris sor került az első eligazításra: Ignáth Zsolt alezredes, hadműveleti és kiképzési osztályvezető ismertette a heti programot, kiképzési tervet. Kurucz Róbert százados, az MH Altiszti Akadémia tűzvédelmi tisztje elmondta a tűz- és környezetvédelmi rendszabályokat, felhívta a figyelmet azok maradéktalan betartására, majd Vidra-Filcsik Bernadett tartott előadást a munkavédelemről, a sportlétesítmények használatáról és a balesetek kivizsgálásának folyamatáról.

1596017410

Baumann Zoltán főhadnagy, az MH KIKNYP vezető pénzügyi referense tájékoztatta a jelenlévőket a pénzügyi járandóságokról.
Ezután Kálmán László alezredes, az MH KIKNYP parancsnokhelyettese beszélt a katonai szervezet életében július 1-jével bekövetkezett változásokról.

A kiképzési tervnek megfelelően az önkéntes műveleti tartalékosok július 27-én, szerdán délután gépkarabély- és pisztoly-éleslövészetet, valamint 6 kilométeres menetgyakorlatot hajtanak végre az izbégi lőtéren.

1596017410

Fotó: a szerző felvételei