Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai sátrakkal segít a honvédség

Szöveg: Kálmánfi Gábor, Kresz Fruzsina | Fotó: Gramantik Zoltán és a szerzők felvételei |  2020. május 7. 14:49

Tábori ágyakat és sátrakat biztosított a Magyar Honvédség Budapest és Pest megye több szociális és egészségügyi intézményének, valamint a balatonfüredi Állami Szívkórháznak. (Cikkünk folyamatosan frissül!)

1596078966

Pécelre, Dányba és Budapestre szállítottak sátrakat a fővárosi katonák a fertőtlenítési munkálatok idejére május 8-án, pénteken. Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár a péceli Jézus Szíve Társasága Idősek Otthonnál, a dányi Akácfa Idősek Gondozóháznál és a budapesti Schweitzer Albert Református Szeretetotthon 2. számú telephelyén biztosított tábori ágyakat és telepített 63M mintájú sátrakat az időskorúak számára, amíg bajtársaik a fertőtlenítés feladatokat végezték.

Szöveg: Kun-Orosz Adrienn
Fotó: Gramantik Zoltán

* * *

1596078966

A fertőtlenítési munkálatok zökkenőmentes végrehajtása érdekében az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár összesen 36 darab tábori ágyat és 11 darab 63M mintájú sátrat szállított és telepített a Pest Megyei Őszirózsa Egyesített Szociális Intézmény Péceli, Turai és Szentlőrinckátai Otthonának május 6-án, szerdán.

1596078967
1596078967

Szöveg: Kresz Fruzsina
Fotó: Gramantik Zoltán

* * *

Az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár katonái tíz-tíz darab tábori ágyat szállított ki az Őszi „Derűs Alkony" Gondozóház és a Katolikus Szeretetszolgálat XXIII. János Otthon telephelyére, és ugyanitt, valamint az Országos Sportegészségügyi Intézetben sátrakat is telepítettek május 4-én, hétfő délelőtt. Az intézmények fertőtlenítésének idejére – néhány órára – az otthonok a felállított sátrakban helyezik el a lakókat.

1596078967

Szöveg és fotó: Kresz Fruzsina

* * *

Az MH 54. Veszprém Radarezred katonái május 4-én önkéntes műveleti tartalékosok segítségével állították fel azt a 93M típusú katonai sátrat, amelyben a balatonfüredi Állami Szívkórházba érkezett betegek előszűrése megtörténhet.

Lőrincz János őrnagy, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ államháztartási belső ellenőre – jelenleg kórházparancsnok – elmondta: azért kellett igényelni a sátrat, mert az intézményben megnövekedett a mentőforgalom.

1596078967

„Ki kell szűrni azokat a betegeket, akik az alapbetegségükön kívül esetleg fertőzöttek a koronavírussal. A vonatkozó rendelet alapján a kórházban is kialakították az izolált részt azok számára, akik elkapták a vírust" – nyilatkozta a kórházparancsnok.

Az Állami Szívkórházban elsősorban az enyhébb, illetve közepesen súlyos lefolyású koronavírusos betegeket gyógyítják.

Szöveg és fotó: Kálmánfi Gábor

GALÉRIA

Címkékkoronavírus