Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai terminológiai tanfolyam a törzstiszteknek

Szöveg: Harnócz Gyula őrnagy |  2016. szeptember 26. 21:02

Garas László ezredes, a magyar NATO Erőket Integráló Elem (NFIU HUN) parancsnoka tartott előadást a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar Idegen Nyelvi és Szaknyelvi Központja által megrendezett Törzstisztek Katonai Terminológiai Tanfolyama résztvevőinek Budapesten, szeptember 23-án. 

1596020458

A tájékoztató célja a tanfolyamon részt vevő, NATO- (Németország, Portugália) és NATO-partner, valamint egyéb országokból (Azerbajdzsán, Bosznia-Hercegovina, Egyiptom, Macedónia, Moldova, Örményország, Pakisztán, Svájc, Tunézia, Ukrajna) érkezett tisztek és főtisztek tájékoztatása volt az NFIU HUN feladatrendszeréről és jelenlegi helyzetéről.

A Készenléti Akcióterv (Readiness Action Plan – RAP) megvalósításában hazánk a magyar NFIU létrehozásával aktívan részt vesz, így hozzájárul a NATO kollektív védelemmel kapcsolatos feladatainak sikeres végzéséhez, a tagállamok biztonságának garantálásához.

A Székesfehérváron működő magyar NFIU elsődleges feladata a szövetséges erők átcsoportosításának, gyors és hatékony bevetésének elősegítése és a kollektív védelemmel kapcsolatos tervezés támogatása lesz. Emellett szerepet játszik majd a NATO-erők Magyarországra tervezett gyakorlatainak előkészítésében és végrehajtásában is. Az NFIU-k létrehozásával a NATO az alapjaiban megváltozott európai biztonsági környezet kihívásaira kíván megfelelő választ adni.

CímkékNFIU