Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai vezetők a magyar hadtörténelemben

Szöveg: Takács Vivien |  2017. március 27. 17:12

„A vezetés sajátosságai missziós területen” címmel tartott előadást Sári Szabolcs alezredes, az MH Ludovika Zászlóalj megbízott parancsnoka Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karán (NKE HHK) március 23-án, csütörtökön.

1596029521

A Hungária körúti kampuszon az alezredes saját missziós tapasztalatain keresztül mutatta be a katonai vezetés sajátosságait a harmad-, illetve negyedéves honvédtiszt jelölteknek.

Az előadássorozatban magyar történelmi példákon és esettanulmányokon keresztül igyekeznek kézzelfoghatóbbá tenni a hallgatóknak a vezetés sajátosságait – tudtuk meg dr. Ujházy László alezredestől, az NKE HHK Katonai Vezetéstudományi és Közismereti Tanszék Vezetéstudományi szakmai Kutatóműhely vezetőjétől. „A legfőbb cél, hogy a Magyar Honvédség minél alkalmasabb vezetőállománnyal rendelkezzen" – tette hozzá az alezredes.

1596029521

„Előadásom fő célja, hogy az elméleti tudást gyakorlati tapasztalatokkal érthetőbbé tegyem, hogy amit a honvéd tisztjelöltek a tankönyvből megtanulnak, az valós körülmények között mit is jelent" – mondta el a honvedelem.hu érdeklődésére Sári Szabolcs alezredes, hozzátéve: a 2009-es közös magyar-amerikai afganisztáni mentorcsoport parancsnokaként átélt tapasztalatit osztotta meg a  hallgatósággal.

Az előadássorozatot  prof. dr. Csikány Tamás ezredes, az NKE HHK Hadtörténelmi, Filozófiai és Kultúrtörténeti Tanszék vezetője, dr. Ujházy László alezredes, valamint Sári Szabolcs alezredes hívta életre.

1596029521

Fotó: Tóth László