Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonák a civil reptéren

Szöveg: Patkó Andrea őrmester |  2015. február 12. 17:19

Megismerkedni a civil kisrepülőtér mindennapi működésével, biztonsági eszközeivel – ez volt a célja az MH Pápa Bázisrepülőtér szakirányú képviselői által Győr-Péren tett látogatásnak február elején.

1595987726

A Győr-Pér Repülőtér vezetősége rövid ismertetőben mutatta be az elmúlt időszak fejlesztéseit, az utasforgalom kiszolgálásához szükséges berendezéseket. A pápai repülőtér hatalmas területe után a péri repülőtér kicsinek tűnhetett ugyan, de a kifutópálya és a korszerű reptérkarbantartó eszközök, illetve kiszolgáló épületek színvonala megfelel a kor követelményeinek.

A valaha füves kisrepülőtér a 2003 óta folyamatosan zajló infrastrukturális fejlesztések eredményeképpen a térség legkorszerűbb egységévé, Nyugat-Dunántúl közlekedési és gazdasági rendszerének fontos szereplőjévé vált. A légikikötő évről évre növekvő forgalmat bonyolít, ami köszönhető a partnerközpontúságnak, a rugalmas nyitvatartási időnek és a széles körű szolgáltatásoknak. A látogatás jó alkalmat teremtett a katonai szervezet légiforgalmi irányítói és meteorológiai szakemberei, valamint a civil kollégák közötti tapasztalatcserére.

1595987726


Fotók: a szerző felvételei

Címkékrepülőtér